Милиардерът предупреди, че изкуственият интелект може да унищожи човечеството Технологичният предприемач Илон

...
Милиардерът предупреди, че изкуственият интелект може да унищожи човечеството Технологичният предприемач Илон
Коментари Харесай

Илон Мъск: Идва време, когато няма да трябва да работим

Милиардерът предизвести, че изкуственият интелект може да унищожи човечеството
Технологичният бизнесмен Илон Мъск направи прогноза, че ще пристигна миг, в който няма да би трябвало да работим против възнаграждение, а единствено за наслаждение. Милиардерът бе интервюиран от английския министър председател Риши Сунак на първата световна среща за безвредно потребление на изкуствен интелект (ИИ), която се организира в Англия.

Мъск бе помолен да очертае какво бъдеще чака човечеството при агресивното нахлуване на осведомителните технологии. “Ще настъпи миг, в който нито една специалност няма да е нужна. Може да имаш работа за персонално задоволство, само че изкуственият разсъдък ще прави всичко останало ”, сподели милиардерът, който е измежду разработчиците на един от най-съвършените чатботове досега. Според него това ще е добре и зле, защото на хората ще се наложи да търсят нов смисъл в живота

Но до момента в който това се случи, трудовият пазар ще бъде подложен на огромна промяна и се чака милиони да изгубят работата си, тъй като тя ще бъде поета от роботи.

Затова и Мъск, и Сунак се съгласиха, че би трябвало да има “рефер ”, който да държи под око суперкомпютрите на бъдещето. Необходимостта от подобен съдия бе съществена тематика и на състоялата се в Англия среща, в която участваха 28 водещи страни в региона на осведомителните технологии и представители на най-големите техкомпании в света. До съответни решения обаче не се стигна, защото разликите посред им са към момента доста огромни. Договорено беше само, че ще има сходни конгреси на всеки 6 месеца, на които да се очертаят съществуващите опасности от ИИ и намаляването им.

“Има опасения за сигурността, изключително при хуманоидните роботи. Контролирана от компютър кола не може да ви подгони нагоре по дърво или да ви преследва у дома, само че хуманоиден робот ще ви откри на всички места... Трябва да има някъде

централен бутон за прекъсване

А и всеки програмен продукт, който се усъвършенства онлайн, може да бъде хакнат ”, изясни шефът на “Тесла ”.

По думите му сме близо до миг, в който ИИ ще бъде по-умен и от най-интелигентния човек и безконтролното му потребление може да докара до заличаване на човечеството. “Бързината, с която се развива, е доста по-голяма, в сравнение с която и да е друга технология, която съм виждал. Правителствата нормално не са привикнали с тази скорост ”, сподели Мъск. Все отново той има вяра, че изгодите от ИИ ще са повече от заплахите. Освен за основаване на нови способи за лекуване и образование да вземем за пример, той може да помогне и за обществената изолираност. “Един от синовете ми има проблеми в развиването и му е мъчно да си откри другари. ИИ другар би бил нещо прелестно за него ”, уточни милиардерът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР